למה חשוב לשמור על היגיינת הפה?
חלק גדול מבעיות השיניים, כגון מחלות חניכיים, דלקות שונות, כאבי שיניים, חורים ואפילו איבוד שינים, יכול להימנע בזכות שמירה נכונה על היגיינת הפה והשיניים. ייתרה מזאת, ההצלחה בטיפולי שיניים שהרופא מבצע, כמו כתרים, גשרים שתלים וכו' תהיה גדולה יותר, ככל שהשמירה על נקיון הפה תהיה טובה יותר.
פה נקי פה בריא - שמירה על היגיינת הפה
שמירה על היגיינת הפה מתבצעת ע"י שמירה אישית יום יומית על ניקיון הפה באמצעות צחצוח שינים, ניקוי השיניים בחוט דנטלי, שימוש במי פה וכו', בשילוב של ביקור קבוע אצל רופא שיניים ואצל השיננית.
באיזה מברשת שיניים להשתמש?
רב האנשים לא יודעים שאחרי חודשיים מברשת השיניים אינה טובה יותר וצריך להחליפה. במידה והשערות במברשת נפתחות יש להחליף את המברשת אפילו לפני. מברשת השיניים הטובה ביותר היא מברשת רכה וקטנה שיכולה להגיע לכל מקום בפה ולנקות אותו באופן יסודי, בלי לגרום לרפלקס הקאה.
איך לצחצח שיניים נכון?
בניגוד לדעה הרווחת, האומרת לצחצח שיניים פעמיים ביום, יש לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה כדי להוריד שאריות מזון. אם צחצחתם בבוקר ואכלתם, או שתיתם אחרי 10 דקות, השיניים שוב אינן נקיות. לכן עדיף לצחצח אחרי כל ארוחה ולפני השינה.
חשוב להקפיד על צחצוח שיניים בין 4 ל-7 דקות בכל פעם. צחצוח קצר מזה אינו מסיר את כל החיידקים והופך את צחצוח השיניים ליעיל הרבה פחות.
חשוב לא להפעיל לחץ גדול מידי על מברשת השיניים, אך להמשיך ולצחצח את החניכיים גם אם יורד מעט דם. דם בצחצוח עלול להיות סימפטום לדלקת חניכיים, שהטיפול בה הוא באמצעות צחצוח מתמיד.
ניקוי כתרים וגשרים (על שיניים ועל שתלים)
לבעלי כתרים וגשרים (על שיניים רגילות, או על שתלים), צחצוח שיניים רגיל אינו מספיק. חשוב להקפיד שהכתרים יהיו נקיים גם באזורים של החניכיים (אזור שהרבה פעמים מוזנח), כדי למנוע מהחיידקים לפלוש מתחת לכתר. פלישה של חיידקים מתחת לכתר עלולה לגרום (הרבה פעמים ללא כאבים ולכן גם ללא התראה מראש בגלל טיפול השורש), לריקבון השן, לנפילת הכתר ולכשלון השחזור.
ישנם אביזרים מיוחדים לניקוי כתרים וגשרים, כגון ניקוי בעזרת "סילונית", חוט דנטלי מיוחד, המספקים ניקיון טוב יותר ומעמיק יותר מצחצוח רגיל ואני ממליץ עליהם בחום.
שמירה על ניקוי שיניים באמצעים נוספים
חשוב מאוד, בנוסף על צחצוח השיניים, להשתמש בחוט דנטלי, שיכול להסיר את האבנית ממקומות שאליהם מברשת השיניים אינה מגיעה. אזורים אלה, בגלל חוסר נגישותם, הם המקומות בהם מתפתחת העששת בקלות רבה. ניתן להשתמש גם בקיסמים דנטליים ומי פה.
הקפדה על תזונה נכונה מופחתת סוכרים, הימנעות מעישון ובדיקה קבועה אצל רופא השיניים והשיננית ישמרו לכם על השיניים בריאות וימנעו דלקות, עששת וכאבים מיותרים בשיניים.
עמוד 1 / 3
עמוד 2 / 3
עמוד 3 / 3
חזור אחורה >>